Loading
ro ru en
Inedit
Loading
16 Martie 2018 | 11:20
Descoperă librăria infinită din China
Rolul librăriilor este unul mai mare decât acela de a vinde cărţi. Suntem îndemnaţi să ne convingem de acest lucru, de către echipa emisiunii „Bună Dimineaţa!”, care a realizat un reportaj despre una dintre cele mai impresionante librării din lume, în care te poţi simţi ca într-un univers magic al cărţilor.
Este vorba despre librăria Yangzhou Zhongshuge din China, care reprezintă un paradis al celor pasionați de lectură. Mersul prin această librărie îți lasă vaga impresie că ai trece printr-un râu plin cu cărți. Arhitecții spun că au făcut asta intenționat, clădirea fiind construită pentru a evoca senzația de apă, așa cum librăria se află în preajma unui râu. Tavanele din sticlă arcuite fac ca rafturile cu cărți să pară infinite, iar podeaua din oglindă neagră creează iluzia de apă, ca simbol al numeroaselor canale cu care se slăveşte oraşul.

Pavilionul în care se află cărţile pentru copii este şi el amenajat într-un mod special. Rafturile sunt construite în aşa fel, încât să pară a fi jucării dezasamblate, iar culorile vii îndeamnă pe cei mici să descopere lumea lecturii.

Impresionanta librărie pare a fi un portal spre o altă lume, una magică a cărţilor. Aceasta a fost proiectată de către arhitectul Li Xiang, în anul 2016.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam