Loading
ro ru en
Inedit
Loading
30 Mai 2018 | 13:48
Dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, vine cu motocicleta de la Viena pentru festivalul „Descoperă” de la Orhei
Vine cu motocicleta de la Viena până la Butuceni, raionul Orhei. Vorbim despre dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, unul dintre iniţiatorii festivalului de muzică clasică „Descoperă”, care se desfăşoară la rezervaţia naturală Orheiul-Vechi, relatează Moldova 1.
Muzicianul, care şi-a propus să parcurgă distanţa de o mie de km cu acest mijloc de transport mai puţin obişnuit, va fi întâlnit astăzi la intrarea în Chişinău de un grup de bikeri, care îl vor însoţi până la Butuceni.
 
În acest spaţiu pitoresc vor începe pregătirile pentru cea de-a III-a ediţie a festivalului, care se va desfăşura în perioada 15-17 iunie.
 
Evenimentul va debuta cu cea mai renumită creaţie a compozitorului german Carl Orff - cantata scenică „Carmina Burana”, va continua cu opera „Nabucco” de Verdi şi va culmina cu valsuri celebre de Johan Strauss.
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam