Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Mai 2015 | 11:00
Doi tineri inventează diverse maşini agricole pentru a-şi simplifica munca
Doi tineri au asamblat o maşină care poate străbate orice drum de ţară, fiind la moment cea mai potrivită soluţie pentru sate, spun ei. Aceasta este mai ieftină, mai eficientă, consumă mai puţin şi poate fi utilizată la mai multe lucrări. Micile lor invenţii au fost descoperite de echipa emisiunii „Baştina” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
Mașinile asamblate de cei doi tineri au până la 11 cai-putere, iar costurile ajung până la nouă mii de lei. Ei le folosesc la arat, cultivat, transportat roada. Recent, au finalizat și asamblarea unei stropitori pentru culturile de câmp.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Baștina”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam