Loading
ro ru en
Inedit
Loading
13 August 2014 | 19:30
„Dragoste fără lacăte”, la Paris
Celebrele lacăte lăsate de îndrăgostiţi ca simbol al iubirii agăţate de podurile din Paris, vor fi înlocuite. Acum în loc să arunce cheia în apă, vor arunca selfie în arhiva foto. Acesta este scopul unei campanii a primăriei pariziene de a salva podurile capitalei franceze, transmite Mesager.
Autorităţile au fost presate de militanţii care susţin că încuietorile sunt un act de vandalism, şi nicidecum de romantism. Iar ecologiștii sunt îngrijorați de poluarea produsă de miile de chei aruncate în râu.

Sloganul campaniei: „Dragoste fără lacăte” va inspira, de acum încolo, cuplurile de amorezi să arunce poze în reţele de socializare şi nu chei în Sena.

Potrivit The Guardian, 45 de tone de lacăte au cauzat prăbuşirea unei părţi din celebrul pod Pont des Artes. Asemenea mărturii de dragoste pot fi văzute şi pe Turnul Eiffel, dar şi în alte puncte turistice din Franţa şi din lumea întreagă.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam