Loading
ro ru en
Inedit
Loading
07 August 2017 | 09:53
Eclipsă parţială de Lună, vizibilă şi din Moldova
În această seară va avea loc o eclipsă parţială de Lună, care va fi vizibilă din Europa, inclusiv din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la europaliberă.org.
Eclipsa va mai putea fi urmărită din Asia, Africa, Australia, Antarctica. Aceasta va avea loc cu două săptămâni înaintea unei eclipse totale de lună deasupra Statelor Unite.
 
Eclipsa de astăzi începe la 18:49, când Luna încă nu va răsări, iar Soarele se va afla pe cer. Luna va intra în umbra Pământului la ora 20:22, în momentul în care răsare dinspre orizontul de est-sud-est. Luna va ieși din umbra Pământului înspre sud-est, la ora 22:18, iar eclipsa va ajunge la final la 23:51.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam