Loading
ro ru en
Inedit
Loading
20 Mai 2018 | 20:45
Expoziţie inedită în faţa Parlamentului
Parlamentul şi-a scos bijuteriile din garaj. Două limuzine de epocă au fost expuse în scuarul din faţa clădirii Legislativului. Automobilele ZIL-41047 şi GAZ-14 „Ciaika”, au fost utilizate de ex-preşedinţii Mircea Snegur şi Petru Lucinschi. Automobilele sunt aproape de o vârstă cu Republica Moldova, relatează Mesager.
La expoziţia din scuarul Parlamentului, principala atracţie au fost limuzinele sovietice ale ex-preşedinţilor Republicii.

„Astea sunt bijuteriile noastre pe care le păstrăm de mai mulţi ani. Foştii preşedinţi ai ţării au beneficiat de ele. Mai mult, aceste maşini erau solicitate la deservirea delegaţiilor oficiale, întâlnirea oaspeţilor la aeroport”, a precizat șeful direcției Transport al Parlamentului, Anatolie Fodor.

Mai mulți vizitatori s-au înghesuit să vadă bijuteriile mobile, și au declarat că pe străzile Republicii Moldova ar fi interesant să vezi așa automobile.

„Nu prea am văzut maşini de genul ăsta pe străzile Republicii Moldova, pe străzile Chişinăului şi îmi pare destul de interesant şi destul de curios”, a declarat o vizitatoare.

„Cred că aşa maşini trebuie să fie păstrate ca maşini de epocă. Trebuie să fie păstrate în condiţii bune, cu timpul preţul lor va creşte”, a declarat un bărbat.

„E destul de fain că s-a păstrat într-o stare atât de bună şi adică ar putea oamenii să vină, să vadă, ar fi ca o parte din istorie”, a adăugat un alt vizitator.
Pe lângă automobilele de epocă, au fost vernisate fotografii care descriu viaţa politică de-a lungul timpului şi prezentate documentare despre rolul Parlamentului într-o societate democratică.

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam