Loading
ro ru en
Inedit
Loading
02 Iulie 2016 | 18:50
Expoziţie cu mulţi ghimpi la Muzeul Zemstvei din Chişinău
Peste o mie de cactuşi de diferite forme şi mărimi au putut fi admiraţi la expoziţia organizată la Muzeul Zemstvei din capitală. Organizatorii spun că scopul evenimentului a fost de a-i aduna într-un spaţiu nonconformist pe toţi amatorii acestor plante. În cadrul expoziţiei au fost organizate diverse ateliere pentru copii şi maturi, care puteau procura accesorii, bijuterii, coroniţe, insigne şi haine, toate în formă de cactuşi, relatează Mesager.
Vizitatorii au cutreierat târgul pentru a achiziţiona accesorii şi bijuterii, iar alţii au gustat din bucate.

„Scopul evenimentului este să adunăm câţi mai mulţi iubitori de cactuşi, să promovăm cactusul ca plantă suculentă, şi nu numai ca plantă suculentă, dar ca şi prietenul nostru. Avem peste 1500 de cactuşi în expoziţia noastră. Cactuşii sunt aduşi din Mexic şi Spania, avem aduşi și de vizitatorii noştri”, a spus Nathaniel Kowalsky, organizator.

Expoziţia de cactuşi este organizată în premieră la Chişinău, unde au fost prezentate peste o mie de plante suculente. Multe dintre plante au fost aduse chiar de către vizitatori.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam