Loading
ro ru en
Inedit
Loading
06 Iunie 2015 | 09:00
Familia Belivac a transformat pasiunea pentru păsări exotice într-o afacere
Pentru familia Belivac, creşterea păsărilor exotice a fost la început o pasiune, mai apoi s-a transformat într-o afacere destul de bănoasă. Familia are o crescătorie de struţi, care pe lângă faptul că le asigură o sursă de venit, mai reprezintă şi o adevărată atracţie pentru vizitatori.
„Struții mănâncă porumb, grâu, ovăz. Pe timpul ouatului măcinăm totul. Mănâncă crupe și lucernă. În afară de lucernă, ei altă buruiană nu mănâncă”, spune Maria Belivac, fermier.

Ea afirmă că păsările sunt liniștite și au nevoie de spațiu pentru a alerga.

„Am făcut omletă din ou de struț. Dintr-un ou mănâncă șapte persoane. Carnea tot e gustoasă, e roșietică, ca cea de gâscă. Struții se ouă peste o zi, de la ora patru, până la cinci, șase. Acolo unde beau apă, acolo se ouă, lângă căldare”, susține femeia.

În ultimii ani, familia și-a extins ferma. Pe lângă struți, mai are păuni, fazani, papagali, diferite tipuri de prepelițe.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Baștina” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam