Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Decembrie 2015 | 18:43
Familia din Truşeni care îşi decorează casa în fiecare an
Ghirlande, instalaţii de lumini, brăduţi împodobiţi şi personaje de poveste - aşa arată locuinţa familiei Darie din localitatea Truşeni, municipiul Chişinău, în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru ei a devenit deja o tradiţie să-şi decoreze casa în preajma uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători din an, relatează Mesager.
Un aport important în acest sens îl au cele două gemene, Daniela şi Mihaela, care s-au mobilizat şi de această dată pentru a decora atât camerele din interior, cât şi curtea casei.

Fetele speră că vor fi surprinse cu daruri atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Totuşi, ele dau asigurări că nu au cerut cadouri prea scumpe, deoarece există foarte mulţi copii care îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

Sărbătorile de iarnă se disting prin obiceiuri neîntâlnite în altă perioadă a anului, tocmai de aceea sunt cele mai așteptate și apreciate, nu doar de copii, dar și de adulţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam