Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Iulie 2016 | 12:55
Fedor Koniuhov a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii
Un rus în vârstă de 64 de ani a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii. El a parcurs distanţa de 35 de mii de kilometri în 11 zile, recordul anterior fiind de 13 zile şi jumătate, relatează Moldova 1.
Fedor Koniuhov a doborât vechiul record, stabilit în 2002 de Steve Fossett. 

Aventurierul a aterizat în siguranţă pe un teren privat din vestul Australiei.

Cea mai mare altitudine la care a zburat Koniuhov în călătoria sa a fost de zece mii de metri, iar temerarul a fost nevoit să înfrunte temperaturi extreme - chiar de minus 56 de grade Celsius, care au făcut ca masca sa de oxigen şi apa pentru băut să îngheţe.

În plus, el a avut parte şi de furtuni electrice, iar în ultima parte a călătoriei a fost împins de curenţi, pe o distanţă considerabilă, spre sud, în timp ce traversa Oceanul Indian.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam