Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 August 2015 | 14:02
Fenomen inedit: Circa o sută de stele căzătoare
În această noapte, se va întâmpla un fenomen spectaculos pe cer, care va putea fi observat din orice colţ al lumii, relatează Radio Moldova Actualităţi. Aproape o sută de stele căzătoare vor putea fi văzute pe cer în noaptea de miercuri spre joi, potrivit agerpres.ro.
Este vorba de tradiționala ploaie de meteori a Perseidelor care din august va atinge apogeul. După estimările astronomilor, cu începere de la ora 20.00, între 60 şi 100 de „stele căzătoare” pe oră pot fi sesizate pe cerul liber.

În Chișinău, fenomenul spectaculos va putea fi văzut și din Parcul „Valea Morilor”, direct de pe plajă, acolo unde sunt așteptați toți doritorii.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam