Loading
ro ru en




Inedit
Loading
01 Aprilie 2016 | 18:28
Festival de Umor, organizat de 1 aprilie
Epigramişti din Republica Moldova şi din România au dăruit spectatorilor glume pe măsură la Festivalul de Umor, organizat la Cetatea Soroca. Biletul de intrare în fortăreaţă pentru fiecare participant a fost o epigramă cu genericul „La vamă c-o epigramă”, relatează Mesager.
Logofătul şi străjerii de la Cetatea Soroca au ţinut piept tuturor celor care doreau să intre în acest spaţiu istoric. Priveliştea era una plină de voie bună şi spirit pentru cei care recitau epigrame. Astfel, prima ediţie a festivalului de umor a trezit interesul celor care au venit să viziteze cetatea medievală, mai ales că, potrivit regulamentului, scriitorii au venit cu epigrame la tema „O cetate nu-i pe roate” care a fost o sursă de inspiraţie generoasă pentru epigramişti.

Epigramele la temă au curs gârlă la festivalul-concurs. Participanţii au cules aplauze şi premii din partea juriului. Locul întâi i-a revenit lui Vasile Bojoga din Iaşi. „Desigur că am venit cu epigrame la temă și nu sunt prima dată aici. Am mai fost la Ziua Limbii Române, iar sorocenii sunt foarte primitori”, a constatat Vasile Bojoga.

Ion Berghia, care este şi președintele juriului la acest festival a prezentat publicului  și câteva epigrame proprii.

Festivalul de umor la Cetatea Soroca va avea continuitate, susțin autoritățile. „Este o colaborare a mai multor structuri din Soroca şi credem că festivalul va avea continuitate. Sunt alocate premii. Este important că în rezultatul concursului, Consiliul raional Soroca şi Primăria vor face achiziţii de carte în valoare de 3500 de lei”, a anunțat Grigore Bucătaru, șef secția Cultură din Soroca.

La prima ediţie a Festivalului de Umor au participat 20 de epigramişti care vor avea întâlniri de creaţie cu elevii de la liceele din Soroca.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam