Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 Ianuarie 2016 | 14:19
Fondatorul Teatrului „Pe strada Trandafirilor” creşte peste 400 de specii de cactuşi
Şi-a dedicat viaţa artei teatrale, însă de opt ani este îndrăgostit de cactuşi - este vorba despre un regizor cunoscut din Republica Moldova, fondatorul Teatrului „Pe strada Trandafirilor”, Iurie Harmelin. De-a lungul timpului, a adus din diferite ţări peste 400 de specii de cactuşi, relatează Mesager.
Cabinetul directorului artistic al Teatrului „Pe strada Trandafirilor”, care este şi cetățean de onoare al Chișinăului, amintește de o seră pentru creșterea cactuşilor.

„Sunt orăşean, dar îmi place să-i sădesc, să-i cresc, să lucrez cu solul. Fiecare persoană are nevoie de contact cu solul”, spune Iurie Harmelin.

Pe pervazul biroului, sub lămpi speciale, cresc specii de plante aduse din Cipru, Israel, Canada, Rusia, Belarus şi Germania. „Îmi place să-i privesc, deoarece asigură o armonie. În plus, simt că mă apără de duşmani. Nu permit energiei negative să pătrundă în casă sau aici”, afirmă directorul artistic al Teatrului „Pe strada Trandafirilor”.

Și dacă acum opt ani prietenii și rudele regizorului îi dăruiau de sărbători cactuşi, astăzi se abţin de la aceste surprize. „Uneori se gândesc să nu-mi aducă cactuşi pentru a nu avea ceartă în familie. Când sunt atât de multe, soţia mea se împiedică de ele şi se poate răni. Cactuşii sunt peste tot”, susține Iurie Harmelin.

În unele țări, în perioada sărbătorilor de iarnă, cactuşii înlocuiesc pomii de Crăciun.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam