Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Iulie 2016 | 15:10
Geanta - accesoriul care nu se demodează niciodată
Geanta este un accesoriu util şi nelipsit din garderoba femeilor şi întotdeauna a fost un simbol al puterii şi al frumuseţii. Mai multe informaţii despre acest accesoriu a încercat să afle echipa emisiunii „Bună Dimineaţa”.
Poșetele antice erau făcute din piele sau postav și erau folosite în special de către bărbați, pentru a-și ține banii și lucrurile de valoare.

În timpul perioadei elisabetane, femeile purtau gențile sub fustă, iar bărbații pe sub pantalonii bufanți. Mai târziu, gențile au devenit din ce în ce mai sofisticate, cu materiale și forme din ce în ce mai complexe. Astfel, atât femeile, cât și bărbații preferau gentuțele pe care le prindeau de talie, în locul unor genți de mână.

La începutul secolului al XX-lea femeile puteau alege dintr-o gamă variată de modele, cel mai de succes fiind o geantă din piele care avea atașat un evantai și o pereche de ochelari tip lornion.

În anii ’50 geanta devine un cult. Noul look reprezenta o nouă decadă a feminității, în care o geantă mică te duce cu gândul la frumusețe și la sofisticat.
Geanta plic este obiectul care face tranziția spre o perioadă vestimentară nonformală. De asemenea, o geantă mică de pus pe umeri cu bretele lungi sau subțiri devine un must have.

Gențile de astăzi sunt confecționate dintr-o mulțime de materiale și reprezintă pentru majoritatea femeilor un birou mobil, o măsuță de toaletă portabilă, un vestiar, un recipient pentru masa de prânz, o bibliotecă, un cărucior pentru cumpărături sau toate la un loc.

Când vine vorba să ne alegem o geantă trebuie să ținem cont de niște lucruri:

1. Nu este obligatoriu ca geanta și pantofii să fie de aceeași culoare.

2. Forma și mărimea genții trebuie să se potrivească cu forma corpului tău, deoarece forma și mărimea genții joacă un rol important în evidențierea unor părți ale corpului și corectarea unor defecte. O geantă de mărime medie sau mică e perfectă dacă ești micuță, pe când o geantă voluminoasă te face să pari și mai mică.

3. Dacă ești înaltă și slăbuță ți se potrivesc gențile supradimensionale, cu imprimeuri mari și cu forme rotunjite, precum și gențile late.

4. Geanta va accentua întotdeauna partea corpului lângă care este poziționată. De exemplu, dacă o porți  în zona șoldurilor geanta va accentua această zonă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam