Loading
ro ru en
Inedit
Loading
18 Decembrie 2014 | 20:00
Ghetuţele – în aşteptarea lui Moş Nicolae
Mari sau mici, în faţa sărbătorilor suntem cu toţii nişte copii ce aşteaptă cu sufletul la gură venirea a unuia dintre cei mai îndrăgiţi moşi - Moş Nicolae. Venirea lui, în noaptea de 18 spre19 decembrie, dă startul sărbătorilor de iarnă.
Potrivit obiceiului vechi, se spune că Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, lăsându-le în ghete dulciuri şi alte daruri. Tot el este acela care-i pedepseşte pe cei leneşi şi neascultători cu nuielușe.

În tradiţia populară, Moş Nicolae este înfăţişat pe un cal alb, simbol al purităţii. De asemenea are o bogată barbă, albă ca zăpada. Conform unei vechi credinţe populare, când moşul îşi scutură barba, peste pământ curg fulgi de nea din cer. 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam