Loading
ro ru en
Inedit
Loading
28 Iulie 2016 | 17:55
Gospodinele pregătesc conserve pentru iarnă
Sezonul pregătirilor pentru iarnă a intrat în linie dreaptă, iar cămările se umplu pe zi ce trece de bunătăti - de la dulceaţă şi compoturi, până la zarzavaturi şi murături. Gospodinele care fac deja provizii pentru iarnă au trecut încă de dimineaţă pe la piaţă, pentru a cumpăra fructe şi legume proaspete.Totuşi, unii cumpărători spun că fac mai puţine conserve decât în anii precedenţi, relatează Mesager.
Vânzătorii susţin că preţurile au scăzut semnificativ, comparativ cu săptămânile trecute. Acum, un kilogram de roşii costă în medie șapte lei, iar cel de castraveţi - cu trei lei mai mult. Ardeii pot fi cumpăraţi cu opt lei kilogramul.

Gospodinele din sate sunt mai norocoase, deoarece culeg legumele din propriile grădini.

Medicii spun că murăturile sunt benefice pentru diabetici şi pentru persoanele care suferă de hipertensiune. Specialiştii recomandă însă oamenilor cu afecţiuni digestive, ciroză sau insuficienţă renală, să se abţină de la plăcerea de a le consuma.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam