Loading
ro ru en
Inedit
Loading
20 Noiembrie 2017 | 20:52
IGP a lansat un filmuleţ despre campania „Din culisele Poliţiei”
Încep să apară primele rezultate ale campaniei „Din culisele Poliţiei”. După ce o sută de tineri, din diferite raioane ale ţării, au petrecut două zile, urmărind activitatea poliţiştilor, astăzi a fost lansat un filmuleţ cu impresiile acestora. Unii s-au arătat entuziasmaţi de cele văzute, astfel că au decis să se implice în mai multe activităţi de voluntariat, organizate de oamenii legii, relatează Moldova 1.
Timp de două zile tinerii au putut să vadă ce înseamnă să fii poliţist de patrulare sau de investigaţii, cum sunt efectuate expertizele judiciare la Centrul tehnico-criminalistic sau cum e să faci parte din Brigada cu destinaţie specială „Fulger”. Mai mult, câțiva dintre tineri vor fi implicaţi în activităţi de voluntariat în subdiviziunile specializate ale Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Vreau să ajut oamenii şi chiar dacă auzim uneori despre polițiști și informaţii negative, cred că niciun poliţist nu o să facă un pas în urmă dacă o să trebuiască ajutor. Eu cuvântul Poliţie îl văd prin noţiunea de mită, corupţie şi nelegiuiri. Sper că această părerea se va schimba, în mare parte această părere este formată de mass-media”, au spus tinerii.

Scopul proiectului este informarea corectă a tinerilor despre activitatea Poliţiei, rolul şi obiectivele acesteia, dar şi atragerea voluntarilor în activitățile organelor de forţă. „Nu întotdeauna tinerii din localităţile rurale au suficientă informaţie despre ce se întâmplă şi cum se întâmplă. Ne-am propus să fim alături de voi, să deschidem aceste culise ale Poliţie, ca voi să fiţi informaţi despre ce înseamnă Poliţia”, a menționat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

La prima etapă a proiectului „Din culisele Poliţiei” au participat 100 de tineri din toată ţara. 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam