Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 Aprilie 2014 | 14:36
În acest an 67 de cutremure s-au înregistrat în Moldova
În ultima perioadă în Republica Moldova au avut loc o serie de cutremure resimţite de o mare parte a populaţiei. Despre aceste fenomene a vorbit în cadrul unui interviu din emisiunea „Bună dimineaţa”, şeful Centrului de Seismologie Experimentală a Institutului de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe din Moldova, Ion Ilieş.
Academicianul a declarat că activitatea seismică din regiunea noastră s-a intensificat începând cu anul 2011, iar în primele luni ale anului 2014 au fost înregistrate 67 de cutremure, din fericire, acestea fiind de o magnitudine de până la 4 grade. Doar în luna aprilie s-au produs 6 cutremure, la fel, de o magnitudine mică.

De ce se întâmplă aceste fenomene, află din interviul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam