Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Iulie 2016 | 17:06
În parcul Zaikin se planifică intervenţii arhitecturale în cadrul Şcolii de Vară pentru arhitecţi, peisagişti şi urbanişti
În cadrul matinalului „Bună Dimineaţa”, reprezentanţi ai Asociaţiilor „Oberliht” şi „Archilitic” au lansat invitaţia tuturor tinerilor arhitecţi, peisagişti şi urbanişti de a participa la Şcoala de Vară „Arhitectură-Instalaţii-Peisagistică”, care se desfăşoară în Parcul Zaikin din Chişinău, până pe 31 iulie.
Școala de vară este organizată de către Asociația „Oberliht”, în parteneriat cu Asociația „Archilitic” și are drept scop educarea tinerilor arhitecți, peisagiști și urbaniști prin metode noi și practice de dezvoltare arhitecturală.

O altă dimensiune a acestui proiect este revitalizarea și dezvoltarea spiritului civic a comunității de locuitori de lângă parcul Zaikin. În acest context, școala de vară își propune să construiască și să amenajeze obiecte de mobilier urban cu participarea activă atât a arhitecților, cât și a locuitorilor de toate vârstele din  zona respectivă.

Participanții Școlii de vară „Arhitectură-Instalații-Peisagistică” vor avea parte de programe culturale, proiecții de film, discuții și lectură. În cadrul acestui proiect orice doritor este binevenit și așteptat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam