Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Martie 2016 | 17:00
În ultimii 15 ani au fost înregistrate cele mai înalte temperaturi în Moldova
Astăzi, 23 martie, marcăm Ziua mondială a meteorologiei. În acest an aceasta se desfăşoară sub genericul „Mai cald, mai secetos, mai umed – înfruntă viitorul”. Scopul acestei zile este de a atenţiona populaţia asupra schimbărilor climatice care afectează mediul nostru natural, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească, la fel și temperatura din atmosferă, dar şi cea a oceanelor. În prezent, Terra este deja cu 1ºC mai caldă decît la începutul secolului XX. Crește de asemenea numărul, dar și intensitatea fenomenelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură, seceta sau ploile torențiale. Încălzirea globală în mod constant și-a luat avântul în ultimii 35 de ani.

În Republica Moldova în ultimii 15 ani au fost înregistrate cele mai înalte temperaturi.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam