Loading
ro ru en
Inedit
Loading
07 Iunie 2018 | 10:36
Intervenţie mai puţin obişnuită a salvatorilor din capitală
Salvatorii Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Botanica şi Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 au fost solicitaţi, în dimineaţa zilei de miercuri, 6 iunie, pentru a interveni la extragerea unui viţel căzut într-o fântână de canalizare pe strada Munceşti.
Ajunși la fața locului salvatorii au depistat că animalul se află la o adâncime de 3,5 metri.

Pentru scoaterea vițelului din fântâna de canalizare au fost mobilizate două echipe de pompieri.

Întreagă operațiune de salvare a durat aproximativ de trei ore, iar vițelul, aproximativ de 300 de kilograme, a fost scos viu și nevătămat.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018 au fost salvate mai mult de 100 de animale.

Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam