Loading
ro ru en
Inedit
Loading
21 August 2017 | 15:54
Ion Rotaru – moldoveanul considerat unul dintre cei mai buni florişti din Portugalia
Moldoveanul Ion Rotaru este numit floristul de elită al Portugaliei. Compoziţiile florale pregătite de el decorează cele mai importante instituţii din Portugalia şi nu numai. Ion a participat la cele mai prestigioase campionate în domeniul designului floristic din lume şi a avut rezultate frumoase. E mândru că a reuşit să-şi vadă visul împlinit şi nu ar renunţa niciodată la pasiunea frumos mirositoare.
Prima dată a pășit pe pământ portughez acum 16 ani, în 2001 și a rămas acolo. Era student în ultimul an  la Universitatea de Educație Fizică și Sport și a hotărât că are nevoie de o schimbare. A pornit în marea aventură singur, fără să cunoască măcar cât de puțin limba portugheză. La început a muncit în construcții, ca mulți alți moldoveni. Îi plăcea meseria de zugrav, dar nu a lăsat baltă sportul și nici floristica. A revenit la pasiunea lui pentru flori câțiva ani mai târziu, când a vrut să-i facă o surpriză unei prietene.

„Am cumpărat un braț de flori pe care trebuia undeva să-l asamblez și m-am gândit să merg la o florărie. Vânzătoarea a crezut că sunt un comerciant. I-am spus ce vreau să fac și ea a fost intrigată”, spune Ion Rotaru.  A reușit să-și demonstreze talentul și la scurt timp a fost angajat la un magazin de flori. Astfel a început drumul lui spre recunoașterea internațională.

Ion este un exemplu viu că visurile devin realitate. În timpul primei sale călătorii în Lisabona a văzut un salon prestigios de flori și le-a spus prietenilor că va lucra acolo. Nu trecuseră nici doi ani că moldoveanul a și fost angajat în acel salon. Măiestria lui n-a rămas neobservată, astfel că la scurt timp a devenit angajatul de încredere al patronului, fiind desemnat și director artistic. Președinția, Parlamentul și Guvernul portughez au ajuns să fie clienții permanenți ai florăriei în care activează Ion Rotaru.

Mai multe despre tânărul din Telenești care a cunoscut succesul în Portugalia aflați din video de mai sus. 
Postat de: Lina Lungu
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam