Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 Februarie 2017 | 13:23
Jumătate dintre turiştii care vizitează Moldova sunt români
Jumătate dintre turiştii care vizitează Republica Moldova sunt români. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în anul 2016, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetăţenii străini a fost de 3,4 milioane, în creştere cu aproape 19 la sută faţă de anul 2015, relatează Moldova 1.
Peste jumătate dintre turiști au cetățenie română, aproape 30 la sută sunt ucraineni și puțin peste şapte la sută sunt ruși. Urmează bulgarii, italienii, nemții și turcii. În 2016, portughezii au fost cei mai rari oaspeți în Republica Moldova.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam