Loading
ro ru en
Inedit
Loading
20 Martie 2018 | 11:35
Leagănul de la capătul lumii – distracţie pe cei curajoşi
Leagănele sunt folosite de obicei de copii pe un teren de joaca, însa există şi o distracţie similară concepută pentru oamenii curajoşi. ”Leagănul de la capătul lumii”, se află deasupra unui mic orăşel numit Banos, din Ecuador şi este cel mai periculos deoarece este agăţat deasupra unei prăpastii.
La o primă vedere, leagănul ar putea să lase impresia că nu are nimic înfricoșător și că este doar un leagăn prins de o căsuță construită într-un copac, cu o priveliște montană superbă. Dar, în realitate Leagănul de la capătul pământului se află pe marginea unei stânci înalte de 2.660 metri.

Pentru a ajunge în acest loc unic turiştii iau autobuzul, mașina sau chiar închiriază biciclete pentru a putea admira așa cum se cuvine peisajele sălbatice din inima Ecuadorului.

Pentru a se da în cel mai periculos leagăn din lume, turiştii urcă pe propria răspundere, aşa cum leagănul nu este prevăzut cu sistem de siguranţă şi nu este interzis minorilor.

Căsuța din copac este, de fapt, o stație de monitorizare seismică numită Casa del Arbol, care a devenit foarte populară printre turiștii temerari care adoră să se balanseze în acest leagăn, în timp ce se delectează cu panorame superbe peste pădurile sălbatice ecuadoriene și vulcanul Tungurahua. Nu de puține ori, norocoșii care au ajuns în acest loc au putut admira un spectacol de neuitat cu erupția vulcanului Tungurahua.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam