Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Decembrie 2016 | 13:56
Maestrul Eugen Doga, departe de familie în ajun de Crăciun
Maestrul Eugen Doga şi-a invitat cei mai dragi prieteni să sărbătorească ajunul Crăciunului, dar nu a putut fi prezent la eveniment din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Chiar dacă au fost nevoiţi să sărbătorească în lipsa lui, prietenii şi familia nu au ezitat să laude dragostea maestrului faţă de muzică, relatează Moldova 1.
Cele mai multe emoţii le-a avut soţia maestrului, care s-a îngrijorat din cauza că el nu a putut fi prezent la sărbătoare. Sunt împreună de o veşnicie, spune ea, şi îl admiră pentru dedicaţia lui faţă de muzică.

„Mă miră energia lui, fiindcă el lucrează cu atâta dragoste, încât lângă dânsul nu poţi să stai şi să nu faci nimic”, a spus soția maestrului, Natalia Doga.
Și cei mai apropiați amici ai compozitorului au avut doar cuvinte de laudă. Mai mult decât atât, ei au mărturisit că se simt norocoşi că îi sunt prieteni de-o viaţă.

„Nu ştiu dacă cineva dintre artişti este mai fericit decât mine, că suntem prieteni de zeci de ani şi continuăm colaborarea şi la vârsta aceasta frumoasă a maestrului Eugen Doga”, a spus Artistul Poporului, Vasile Iovu.

„Noi avem o colaborare foarte frumoasă, pentru mine a fost de mare noroc piesa „Moş Crăciun”, scrisă de Eugen Doga. Eu de obicei cânt doar piese scrise de mine, este unica piesă, scrisă de altcineva, pe care o interpretez. Am venit să-i spun la mulţi ani, să-i mulţumesc”, a spus interpreta Aurica Basarabeanca.

Muzica lui Eugen Doga a cucerit întregul mapamond, iar acest fapt a determinat-o pe scriitoarea și producătoarea Luminiţa Dumbrăveanu să-i dedice marelui compozitor o peliculă documentară şi o carte întitulată „Eugen Doga: muzica este prima şi ultima mea iubire”.

„A fost o bucurie să colaborez cu un clasic în viaţă, o personalitate magnifică. Am realizat împreună cu Academia de Științe această carte, un film documentar despre maestrul Eugen Doga, cu care am fost şi în turneu”, a menționat Luminița Dumbrăveanu.

În anul 2017, care va fi dedicat muzicii lui Eugen Doga, maestrul va împlini 80 de ani.

Compozitor de talie internațională, Eugen Doga, este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, fiind decorat de-a lungul anilor cu înalte distincţii de stat ale Republicii Moldova. La sfârşitul anului 2015, strada pietonală Alexandru Diordiţă din Chişinău a fost redenumită în „strada Eugen Doga”. 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam