Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Noiembrie 2017 | 21:30
Marcela Moscovciuc – tânăra care coase rochii ce luminează în întuneric
Coase rochii de mireasă care luminează în întuneric. Este vorba despre Marcela Moscovciuc, o tânără creatoare de modă din Orhei. Pe lângă rochiile de mireasă, brodate în stil naţional, tânăra creează şi rochii de seară sau de zi, dar şi haine pentru bărbaţi, relatează Moldova 1.
Marcela Moscovciuc şi-a deschis afacerea acum doi ani. Tânăra spune că schițează dorințe, modelează vise și croiește frumosul din tradițiile noastre. Datorită unui suport oferit de Uniunii Europene, în cadrul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, tânăra şi-a cumpărat toate cele necesare pentru a-şi deschide afacerea.

 „Creăm rochii de seară, rochii de zi pentru doamne, cu ornamente tradiţionale stilizate și simple ţinute pentru familii. Din banii donaţi de Uniunea Europeană am achiziţionat tehnică necesară, mobilierul necesar şi toate instrumentele pentru lucru”, povestește tânăra antreprenoare.

Angajatele care lucrează cot la cot cu Marcela spun că munca le aduce o satisfacţie enormă. „Împreună cu ea încercăm să creăm modele care sunt deosebite şi ne bucură că face plăcere clienţilor care poartă aceste haine. Împreună cu ea încercăm să găsim compromisuri. Eu particip în deosebi la croială, iar Marcela se ocupă de designer”, a menționat angajata Maria Codreanu.

Creaţiile sunt apreciate şi de clienţi. „Mie îmi place să am nişte produse calitative şi în acelaşi timp originale. Fiecare lucrare nu doar că este calitativă şi originală, dar şi mă caracterizează prin culoare şi stil”, a afirmat Tudor Moraru.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam