Loading
ro ru en
Inedit
Loading
01 Martie 2017 | 12:47
Mărţişoare dăruite cu drag la Aeroportul Chişinău
Cu ocazia zilei de 1 martie, la Aeroportul Internaţional Chişinău toţi pasagerii au primit în dar câte un mărţişor – simbol al primăverii, anotimpul schimbării şi renaşterii naturii.

Mărţişoarele au fost confecţionate de copiii cu necesităţi speciale de la Centrul „Alături de ei” din oraşul Cimişlia. Pentru ei, mărţişorul nu este doar un simbol al renaşterii, ci şi speranţa la o viaţă mai frumoasă. Administraţia Aeroportului Chișinău a făcut deja o tradiție din a celebra venirea primăverii împreună cu oaspeţii săi.

Şoferii care au încălcat regulamentul rutier, dar şi pe cei care circulau regulamentar au primit astăzi din partea inspectorilor de patrulare mărţişoare în loc de amenzi. Conducătorii auto au rămas impresionaţi de gestul oamenilor legii. Inspectoratul Naţional de Patrulare a desfăşurat astfel de acţiuni pe întreg teritoriul ţării, relatează Moldova 1.
 
De surprize în prima zi de mărţişor au avut parte şi persoanele care au traversat frontiera de stat. Iar la punctul de trecere a frontierei de la Leuşeni, poliţiştii de frontieră din Moldova au dăruit simbolul primăverii colegilor din România, marcând astfel sosirea anotimpului reînvierii.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam