Loading
ro ru en




Inedit
Loading
09 Decembrie 2015 | 14:02
Meteoriţi vânduţi la licitaţie cu sute de mii de euro
Meteoriţi vânduţi la licitaţie. Un corp ceresc de 110 kilograme şi altul de peste 17 kilograme se numără printre cele nu mai puţin de 250 de obiecte extraterestre care au mers sub ciocan la o licitaţie specială organizată la Paris.
Meteoritul Ghibeon de 110 kilograme, descoperit în Namibia, a fost adjudecat cu 130 de mii de euro de un milionar din Asia.

O altă bucată de meteorit a fost vândut cu 37 de mii de euro. Suma totală de vânzare, care a mai inclus minerale, instrumente și cărți științifice vechi a fost de aproximativ 650 de mii de euro, fără taxe, conform casei de licitații, relatează Mesager.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam