Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 August 2018 | 17:51
Micul Prinţ în Parcul Valea Morilor din Chişinău
O sculptură în miniatură a personajului Micul Prinţ, din opera lui Antoine de Saint Exupery a apărut în parcul Valea Morilor. Sculptura are o înălţime de doar 11 centimetri şi este amplasată pe una dintre bilele de pe gardul ce înconjoară lacul şi ilustrează asteroidul B 612, planeta pe care locuia personajul, relatează Mesager.
„Deja încep să mi se nască idei, pentru a continua proiectul, să vedem cum îl va aprecia publicul, dar din câte văd, oamenii l-au apreciat, le provoacă emoţii aprinse”, mărturisește Igor Uduslivîi, grafician-ilustrator.

Sculptura a reuşit să-i emoţioneze pe locuitorii capitalei, pentru că le-a adus aminte de copilărie.

„Eu consider că avem nevoie de mai multe astfel de evenimente şi ar fi bine ca toate bilele să fie transformate în planetele din cartea „Micul Prinţ”. „Sculptura pare a fi foarte fine, şi mi-ar plăcea să văd asemenea chestii mai multe, împrăştiate prin oraş”. „Este o idee extraordinară. Astfel de proiecte trebuie neapărat  să continue”, susțin locuitorii capitalei.

Sculptura din bronz a Micului Prinţ este primul proiect al lui Igor Uduslivîi. Tânărul artist intenţionează să mai realizeze o serie de alte personaje de poveste. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam