Loading
ro ru en
Inedit
Loading
05 Martie 2017 | 19:20
Moldovencele, promovate pe internet
Comunitatea Wikipedia România a desfăşurat un atelier dedicat femeilor din Moldova. Astfel, participanţii consideră că moldovencele sunt neglijate pe nedrept în spaţiul virtual şi merită să fie cunoscute în întreaga lume, relatează Moldova 1.
Participanţii la eveniment au fost instruiţi cum să scrie corect un articol cu ajutorul cărţilor, revistelor, ziarelor şi surselor web. Apoi, ei au realizat materiale despre moldovencele celebre.

„Toate femeile importante care au adus o contribuţie comunităţii, indiferent de câmpul în care ele au activat: ştiinţă, biologie, arhitectură, literatură - toate femeile voluntare care într-un fel s-au remarcat, cred că trebuie menţionate”, a declarat Vitalie Sprânceană, sociolog.  

„Consider că femeile sunt subreprezentate ca număr de articole şi ca prezenţă şi sper ca prin acest atelier să ajut la rezolvarea problemei”, spune Gheorghe Zugravu, activist.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop promovarea femeilor din Moldova. „Sunt puţine biografii ale femeilor din Moldova, astfel ideea a venit de la sine şi în ajunul sărbătorii Zilei Internaţionale a Femeilor, organizăm un atelier în care scriem în limba română articole despre femei. Dacă personalitatea este descrisă în mai multe cărţi, ziare, atunci ea trebuie să apară şi pe Wikipedia”, a menţionat Gheorghe Iordachi, administrator.

Comunitatea Wikipedia România a organizat la Chişinău două ateliere.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam