Loading
ro ru en
Inedit
Loading
10 Ianuarie 2014 | 13:00
Moldovenii vor să ajungă pe Marte
Şi unii moldoveni îşi doresc să ajungă pe planeta Marte, asta deşi călătoria nu prevede o reîntoarcere pe Terra.
Printre cei 200 de mii de aplicanți pentru o astfel de călătorie se numără și trei moldoveni: doi bărbați de 25 și, respectiv, 41 de ani, precum și o femeie în vârstă de 35 de ani.

Potrivit paginii oficiale „Mars One”, sute de mii de oameni din toate colțurile lumii și-au depus deja „candidatura”. Dintre ei vor fi selectați, însă, doar câțiva.

Potrivit protv.ro, fondatorul proiectului „Mars One”, Bas Lansdorp, a declarat că primul echipaj va pleca în 2022 și va ateriza în 2023. Vor fi doi bărbați și două femei, persoanele fiind selectate din țări diferite. 

Până în 2015, reprezentanții companiei vor selecta din miile de doritori între 28 și 40 de oameni, iar în final doar patru pământeni ar putea ajunge să vadă Planeta Roșie.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam