Loading
ro ru en
Inedit
Loading
31 Decembrie 2016 | 15:40
Noaptea dintre ani, plină de tradiţii şi superstiţii
Noaptea dintre ani este plină de tradiţii şi superstiţii. Toţi trebuie să aştepte Revelionul cu zgomot şi voie bună, să poarte haine noi, pentru ca în anul care vine să se înnoiască din toate punctele de vedere, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Nimeni nu are voie să doarmă, pentru că va fi somnoros tot anul. O altă superstiţie este că trebuie să ai bani în buzunar pentru ca Anul Nou să nu te prindă sărac.

De asemenea, trebuie de evitat discuțiile în contradictoriu pentru că atrag ghinionul. Iar cine lucrează în prima zi a anului are multe şanse de a avansa.

Consumați un măr pentru sănătate și 12 boabe de struguri pentru prosperitate.

 

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam