Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Mai 2017 | 16:16
O tânără mămică din Chişinău face bijuterii handmade
Nina Gorgan este o tânără mămică care face bijuterii din mărgele. Ideea i-a venit în timpul sarcinii, când simţea nevoia unei ocupaţii pe lângă îngrijirea bebeluşului.
Inițial și-a făcut bijuterii doar pentru dânsa, dar complimentele primite de la prieteni i-au dat aripi. „Deodată am început să fac pentru mine niște cerceluși. Erau sărbătorile de iarnă și am hotărât să-mi fac ceva deosebit. Apoi am văzut că-mi iese, mulți prieteni au reacționat la aceasta. Mereu încerc să fac ceva nou, mă inspiră natura, culorile. Totul depinde de dispoziția mea sufletească”, spune Nina Gorgan.

Și-a făcut studiile la Facultatea de Arte Plastice și Design de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”. Acolo a prins contur pasiunea pentru artă și a hotărât să transmită dragostea pentru frumos și copiilor. Merge periodic la un centru de creație și îi învață pe copii mici să decupeze, coloreze, deseneze și multe alte tehnici.

Vedeți în video de mai sus cum arată bijuteriile create de Nina Gorgan. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam