Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 August 2017 | 20:18
Oameni din diferite colţuri ale planetei au urmărit eclipsa parţială de Lună
Eclipsa parţială de Lună care a avut loc aseară a fost vizibilă de pe diferite continente: Europa, Asia, Africa şi Australia. Fenomenul neobişnuit a fost urmărit de mii de oameni, care au ieşit special din case pentru vedea culoarea roşietică pe care a obţinut-o satelitul natural al Pământului, relatează Mesager.
În România şi Republica Moldova, eclipsa a putut fi observată chiar de la început, iar apogeul fenomenului s-a produs la ora 21:20, când Luna s-a aflat în cel mai înalt punct de pe cer. În această faza umbra Pământului a acoperit un sfert din discul Lunii.

Oameni din diferite colţuri ale planetei, înarmaţi cu telescoape, iar alţii şi cu ochiul liber, au stat sub cerul liber pentru a urmărit imaginile deosebite, când Luna a căpătat nuanțe de roșu și oranj. 

Câteva săptămâni mai târziu va avea loc o eclipsă de soare, iar următoarea eclipsă de lună va fi una totală şi se va produce în data de 31 ianuarie 2018 şi va fi vizibilă doar pe teritoriul Statelor Unite. În Moldova şi România aceasta va fi una parţială.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam