Loading
ro ru en
Inedit
Loading
17 Mai 2018 | 13:10
Opere de arta în ceşti de cafea
Artă în cafea este una dintre modalităţile unui barman de a impresiona clienţii. Lee Gang-bin, coproprietarul unei cafenele din Seul, este bine instruit la acest capitol, deoarece ştie să transforme o ceaşcă de cafea într-o adevărată capodoperă. Cu multă pasiune şi puţină glazură de îngheţată face desene inedite pe cafea.
Cele mai complexe picturi realizate pe cafea au fost „Noaptea înstelată” de Van Gogh, „Strigătul” de Edvard Munch și „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci. El realizează însă și desene la cererea clienților. Solicitările includ personaje din povești cum este Micul Prinț sau chiar coperte de reviste. Îi ia o oră ca să le glazureze și face doar trei la comandă, în fiecare zi.

Doar pictura „Ursulețul Teddy” este o excepție, se realizează în doar 40 de secunde. Fiecare cafea pictată costă doar 7,5 dolari.

Lee Kang-bin a arătat întregii lumi că adevărata artă poate exista şi într-o cană de cafea. Creațiile lui sunt urmărite pe rețeleel de socializare de sute de mii d eoameni.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam