Loading
ro ru en
Inedit
Loading
17 Mai 2017 | 19:30
Pădurea Domnească s-a îmbogăţit cu 23 de cerbi nobili
Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească” s-a îmbogăţit astăzi cu 23 de cerbi nobili. Acţiunea s-a desfăşurat la iniţiativa Agenţiei „Moldsilva”, care şi-a propus să populeze mai multe întreprinderi silvice din ţară cu cerbi nobili şi cerbi cu pete, relatează Mesager.
Cerbii nobili au fost aduşi din Centrul specializat pentru reproducerea şi dezvoltarea cerbilor din cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură din Teleneşti.
Cerbii nobili au fost ţinuţi timp de două săptămâni în acet volier care are peste 11 hectare. După care, pe această poartă urmează să iasă şi să se adapteze în rezervaţia naturală Pădurea Domnească împreună cu cele 47 de specii de animale.

„Au fost aduşi 23 de exemplare de cerbi nobili. Le dăm drumul în natura liberă pentru a se înmulţi şi a se dezvolta în continuare ca să îmbogăţim fauna rezervaţiei naturale”, a spus Sergiu Bucătaru, director Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească”.

Cerbii nobili urmează să fie eliberaţi în natură şi la Străşeni, iar de la Rezervaţia naturală „Codrii” vor fi transportaţi 100 de cerbi cu pete către Întreprinderile Silvice Silva-Sud Cahul şi Manta.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam