Loading
ro ru en
Inedit
Loading
16 August 2017 | 15:15
Păpuşile artizanale create după chipul omului – un cadou original
Multe mămici îşi dau frâu liber imaginaţiei anume în perioada concediului de maternitate. În acest timp majoritatea femeilor îşi găsesc diverse activităţi care să le capteze interesul şi atenţia. Şi-a descoperit pasiunea pentru jucării de pluş şi Irina Petraşcu, cea care confecţionează păpuşi după chipul şi asemănarea omului.
Ideea cu păpușile personalizate i-a venit aproximativ 10 ani și ceva în urmă, când era în concediul de maternitate cu primul copil. A avut o perioadă foarte plină în evenimente și din dorința de a face un cadou original i-a venit ideea să confecționeze și să ia în serios artizanatul. A realizat prima lucrare din curiozitate, ca mai apoi această îndeletnicire să o cucerească. Acum Irina își dedică zile și nopți pentru confecționarea păpușilor brodate.

„Prima păpușă am confecționat-o 10 ani în urmă pentru o colegă de serviciu care își dorea foarte mult un copil. Dacă ați observat, toate lucrările mele sunt brodate, fața integral. Îmi pare mai complicat să redau umbrele, să îmbin culorile, dar încet lucrând și experimentând, îmi iese. Este destul de migălos, dar dacă îți place nu simți greutatea”, spune Irina Petrașcu.

Un lucru frumos înseamnă și multă muncă. Ore întregi e în atelierul ei, reușind să reproducă emoția și imaginea unei persoane. Analizează orice idee și atribuie elemente noi la fiecare lucrare, încât aceasta să devină unică. Sunt mai multe etape de lucru, iar la final rezultatul este pe măsura așteptărilor. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam