Loading
ro ru en
Inedit
Loading
05 Martie 2017 | 10:32
Pe 25 martie Moldova va marca „Ora Planetei”
Pe 25 martie Moldova va marca „Ora Planetei” - unul dintre cele mai mari evenimente de mediu din istorie. Acţiunea a devenit o tradiţie în Republica Moldova şi constă în stingerea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii reducerii impactului negativ al activităţii umane asupra mediului înconjurător.
„Ora Planetei” este marcată la nivel internaţional din anul 2007, atunci când Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. În Moldova evenimentul este marcat începând cu anul 2009. 

Ministerul Mediului se adresează către toate instituțiile, agenţii economici şi către toţi cetățenii cărora nu le este indiferentă soarta Planetei Pământ, cu îndemnul de a susţine iniţiativa de deconectare a energiei electrice în localurile publice, instituţii, blocurile de locuit şi casele particulare pentru o oră, pe data de 25 martie, în intervalul de timp 20:30-21:30.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam