Loading
ro ru en
Inedit
Loading
10 Iulie 2016 | 16:52
Pensionari din Comrat au demonstrat că implicarea şi activismul social dă rezultate
Un grup de pensionari din Comrat a demonstrat că implicarea şi activismul social dă rezultate. După ce încercările de a curăţi fântâna cu forţele proprii au eşuat, ei s-au adresat autorităţilor locale, care le-au pus la dispoziţie tot de ce aveau nevoie. Acum, apa din fântână poate fi utilizată în zeci de gospodării, relatează Mesager.
Pensionarii spun că apa nu a mai putut fi consumată după ce în fântână a fost aruncată o pisică moartă.

Autorităţile locale s-au arătat dispuse să ajute pensionarii. „Oamenii s-au adresat cu o solicitare de curăţare a fântânii după ce acolo a fost aruncată o pisică. În prezent are loc evacuarea gunoiului. Ulterior, apa va fi dezinfectată, iar în aproximativ trei zile va fi bună pentru consum”, a spus Ștefan Chiciuc, reprezentant, Primăria municipiului Comrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam