Loading
ro ru en
Inedit
Loading
10 Mai 2017 | 20:15
Performanţe deosebite pentru Lilia Ixari, designer vestimentar
Lilia Ixari, designer vestimentar, creatoare de costume pentru spectacolele Teatrului Geneza Art, a atins performanţe deosebite de la primele colaborări cu lumea teatrală, relatează Mesager.
Felul în care designerul a creat costumele pentru personajele din spectacolul „Madam Bovary” a întrecut aşteptările actorilor. Ea afirmă că punctul de plecare în realizarea costumelor de teatru este inspiraţia, cunoştinţele şi, fireşte, munca de echipă.
 
Costumele din spectacolul „Madam Bovary” i-au adus prestigiosul premiu pentru cele mai bune costume la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova. Realizarea costumelor de epocă a fost o experienţă  deosebită pentru Lilia Ixari.
 
După „Madam Bovary”, designerul vestimentar a realizat costume pentru spectacolul „Cutia neagră”, iar acum  lucrează la un nou proiect.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam