Loading
ro ru en
Inedit
Loading
16 Aprilie 2016 | 15:50
Personaje din poveştile lui Ion Creangă au prins viaţă în cadrul unei şezători
Cele mai cunoscute personaje din poveştile şi povestirile lui Ion Creangă au prins viaţă în cadrul unei şezători prezentate la Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”. Cei care s-au aflat în pielea lui Ivan Turbincă, Dănilă Prepeleac, năzbâtiosului Nică, precum şi altor eroi crengieni au fost studenţii alolingvi de la Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul din Chişinău, relatează Mesager.
Scenele şi dialogurile din opera mereu actualului povestitor din Humuleşti, Ion Creangă, au adus multă voie bună spectatorilor. Protagoniştii, vorbitori de limbă rusă, dar care studiază româna, au reuşit să transmită publicului toată înţelepciunea, bucuria de a trăi şi inepuizabilul umor crengian.

Şezătoarea este parte a unui proiect educaţional comunitar.

„Mă bucur că elevii au acceptat. Am lucrat mult cu ei, am încercat să-i motivez, au rămas surprinşi de rezultatul lor şi după cum aţi văzut, s-au descurcat de minune, chiar dacă sunt vorbitori de rusă, au vorbit bine limba noastră”, afirmă Diana Cosma, profesoară de limba română.

Studenţii spun că s-au simţit de minune în lumea personajelor lui Ion Creangă şi în universul miraculos al limbii române.

Proiectul educaţional „Limba română, factor de socializare comunitară” va avea continuitate prin alte acţiuni menite să-i apropie pe tineri de literatura, cultura şi valorile naţionale.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam