Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Decembrie 2017 | 10:30
Poemul „Luceafărul” – în format 3D
Luceafărul lui Mihai Eminescu este acum o animaţie 3D. Un tânăr moldovean stabilit în Canada a muncit non-stop în ultimele trei luni ca să-şi transforme poemul preferat într-o animaţie demnă de marele ecran. Pasionat de artă şi film, tânărul a reuşit să creeze un proiect original şi ambiţios, relatează Mesager.
Ion Cebotari este originar din Nisporeni. El a emigrat în Canada în 2016, împreună cu soţia şi doi copii. În prezent studiază arta scenică la o universitate din oraşul Quebec. Tânărul de 30 ani a parcurs de unul singur toate etapele realizării unei animații: dezvoltare, pre-producție, producție, post-producție. În mod normal, munca asta i-ar reveni unei echipe formată din sute de profesioniști. După luni întregi de nopți nedormite, Ion și-a publicat internet scurtmetrajul de 16 minute, bazat pe poemul eminescian.

Luceafărul, de Mihai Eminescu, a fost întotdeauna pentru Ion Cebotari ceva mai mult decât o poezie. El spune că s-a dedicat 101% ca să redea exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. A pătruns în esenţă poeziei şi și-a lăsat imaginaţia să zboare. Timp de o săptămână filmul a adunat peste 57 de mii de vizualizări. 

Poemul „Luceafărul” de Mihai Eminescu, care are 98 de strofe, este recunoscut oficial de Academia Recordurilor Mondiale ca fiind cel mai lung poem de dragoste scris vreodată.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam