Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Aprilie 2018 | 14:58
Poliţiştii – solidari cu victimele violenţei sexuale
Poliţiştii din Moldova poartă, astăzi, blugi. Gestul vine în semn de solidaritate pentru victimele violenţei sexuale. Astfel, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Alexandru Pânzari, alături de colegi au realizat un filmuleţ video, pentru a se alătura campaniei, relatează Moldova1.
Totodată,  în ultima zi de miercuri din luna aprilie, deja de aproape 20 de ani, în Europa şi Statele Unite ale Americii se marchează Ziua Blugilor, numită în engleză Denim Day şi este organizată campania de promovarea a Toleranţei zero faţă de violenţa sexuală. 

„Șase din zece bărbaţi cred că dacă o femeie nu opune rezistenţă fizică, atunci nu este un viol. Aceste cifre vorbesc despre o percepţie greşită a societăţii privind violul, impunând victimei frica şi ruşinea de a vorbi despre momentele prin care au trecut. Astăzi toţi poliţiştii poartă blugi, în semn de solidaritate cu victimele şi promovarea zero toleranţă faţă de violenţa sexuală”, a declarat Alexandru Pânzari.
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam