Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Ianuarie 2016 | 18:00
Portul popular ucrainean, într-un calendar cu imagini inedite
Armamentul este destructibil, dar frumuseţea va salva lumea - acesta este mesajul transmis de către renumitul regizor ucrainean Ivan Kravcişin prin intermediul unui calendar, lansat astăzi la Chişinău. Proiectul prezintă 12 femei în costume naţionale ale căror soţi, copii sau prieteni luptă în estul Ucrainei.
Calendarul include imagini cu 12 femei îmbrăcate în costume naţionale. Fiecare dintre ele şi-a petrecut copilul, fratele sau soţul la război. Unele nu i-au mai văzut însă niciodată. Autorul spune că proiectul nu este despre frontul de luptă, dar despre frontul din inima fiecărui om, despre lupta cu indiferenţa, dar şi despre puterea frumosului, care într-o bună zi, va învinge răul.

Calendarul a fost tradus în limba română de către Comunitatea Femeilor Ucrainene din Republica Moldova.

Ivan Kravcişin este producătorul şi regizorul a 70 de filme  şi a fost decorat cu numeroase premii. În prezent, el lucrează la un calendar tematic în care vor apărea copiii soldaţilor din Donbas, pe care planifică să-l lanseze în 2017.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam