Loading
ro ru en
Inedit
Loading
02 Ianuarie 2018 | 16:07
Prima fetiţă născută la Roma în 2018 este moldoveancă
Prima fetiţă născută în 2018, în capitala Italiei, are părinţi moldoveni. Conaţionala noastră a adus pe lume o micuţă pe nume Bianca, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Copilul cuplului de moldoveni a venit pe lume la spitalul Sant’Eugenia, din Roma. Micuța a cântărit la naștere 3,300 kg.

A doua zi, primarul capitalei, Virginia Raggi, a vizitat-o pe moldoveancă, a felicitat-o și i-a adus un buchet de flori și un cadou pentru micuță.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam