Loading
ro ru en
Inedit
Loading
18 Ianuarie 2017 | 19:07
Prima secţie de schi din mediul rural, deschisă la Criuleni
Pentru drumari şi cei care merg la volan, iarna e o problemă. Pentru copii, în special pentru cei de la sat, zăpada e o adevărată bucurie. Şi nu e vorba doar de săniuş. La Râşcova, raionul Criuleni a început să activeze prima secţie de schi din mediul rural din ţară, relatează Mesager.
Deşi, nu şi-a încheiat cariera de performanţă, după ce s-a căsătorit şi a născut, Alexandra Camenşcic, dublă participantă la Jocurile olimpice de iarnă, a revenit în satul de baştină. Nu a aşteptat nici indicaţii şi nici condiţii speciale ca să înfiinţeze secţia. Pur şi simplu a făcut ce ştie mai bine să facă.

Indicații de pregătire a traseului au fost date de primarul localității, care a pus la dispoziţie un tractor cu nivelator.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam