Loading
ro ru en
Inedit
Loading
10 Octombrie 2018 | 17:25
Prima trecere de pietoni inteligentă, testată în Londra
Lumea în care trăim se află într-o permanentă schimbare, iar viitorul se anunţă a fi unul extrem de tehnologizat. În fiecare an apar noi gadget-uri, noi invenţii menite să uşureze viaţa comunităţilor urbane aglomerate şi nu numai.
Spre exemplu, în Londra a fost montată o trecere de pietoni inteligentă. Aceasta dispune de camere, un panou LED imens, senzori şi un computer. Această nouă invenție a fost testată în sudul Londrei.

Tehnologia îi permite trecerii de pietoni să monitorizeze vehiculele şi pietonii în timp real. În funcţie de aceste date, marcajele sunt schimbate. Sunt folosite culorile verde, roşu şi alb, pentru a le arăta pietonilor când pot trece şi când nu.

De asemenea, trecerea de pietoni marchează locul în care maşinile trebuie să se oprească şi afişează un culoar special pentru biciclişti.

Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam