Loading
ro ru en
Inedit
Loading
13 Octombrie 2016 | 12:55
Primii fulgi de zăpadă au căzut în nordul ţării
Primii fulgi de zăpadă au căzut noaptea trecută în nordul ţării. Stratul de zăpadă a atins pe alocuri aproape un centimetru, iar albul imaculat a pus stăpânire pe câteva raioane, pentru o perioadă scurtă de timp. Deşi ninsoarea i-a luat prin surprindere, oamenii se declară norocoşi că au putut vedea peisaje de iarnă, relatează Moldova 1.
De asemenea surpriză au avut parte cei mai matinali locuitori ai raionului Drochia, care s-au simţit în plină iarnă. Zăpada s-a aşternut într-un strat consistent în curţi şi pe lanuri spre bucuria celor mici, în special. „Nu m-am aşteptat să ningă atât de devreme, dar sunt extrem de fericită. Îmi doresc ca la iarnă să avem parte de mai multă zăpadă”. „Să ningă în octombrie este ceva nemaipomenit. Când ne-am trezit cu fiul am rămas surprinşi de frumuseţea albă din jur”, spun oamenii.

Şi dacă unora prima zăpadă le-a trezit emoţii pozitive, alţi drochieni se arată îngrijoraţi că nu au reuşit să strângă roada la timp, iar îngheţurile şi precipitaţiile mixte le-au dat planurile peste cap. „Ce-a rămas pe dealuri putem să spunem că aproape e pierdut. Lumea n-a reuşit să strângă roada, nu s-a aşteptat, a fost cald, apoi rece”, spune un locuitor din Drochia.

Şansele ca să mai fulguiască se păstrează şi pentru următoarele zile. Anul trecut prima zăpadă în Moldova a căzut la sfârşitul lunii noiembrie.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam