Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Martie 2018 | 17:00
Puterile de vindecare ale unor pietre preţioase
Bijuteriile care conţin pietre preţioase înfrumuseţează aspectul celei ce le poartă, sunt simboluri ale bogăţiei şi rafinamentului, dar pot fi folosite şi în tratarea bolilor. Descoperă-le virtuţile terapeutice, împreună cu echipa de la „Bună Dimineaţa!”.
Diamantul roşu absoarbe energia negativă
Elegantul diamant roşu este o piatră preţioasă foarte rară, în lume existând doar câteva exemplare naturale. În trecut, el era un simbol al curajului, puterii şi invincibilităţii. Întrucât este cea mai dură substanţă găsită în natură, adică deţine gradul 10, cel mai mare scor în parametrii durităţii, diamantul roşu absoarbe energiile negative din jur şi oferă putere celor care trec prin situaţii stresante.

Smaraldul verde ţine inima sănătoasă
Smaraldul verde  tăiat fără cusur, cu nici o imperfecţiune, este una din cele mai scumpe pietre preţioase din lume. Nu doar raritatea cu care se găseşte îl face costisitor, ci şi calităţile terapeutice care îl înscriu în categoria celor mai puternice accesorii pentru vindecare. Smaraldul are efect calmant asupra organismului, îndepărtează depresia, insomnia, migrenele, problemele ochilor şi reglează tensiunea arterială. În plus, stimulează imunitatea şi măreşte capacitatea de concentrare.Safirul albastru «tratează» reumatismul
La gâtul unei femei frumoase, safirul albastru dă tonul excelenţei în materie de gusturi şi ajută la îndeplinirea celor mai apăsătoare dorinţe. Însă nu doar la nivel estetic poate să-ţi fie de folos această piatră preţioasă, ci şi în caz de arsuri, inflamaţii, febră, sângerări, reumatism şi artrită. Safirul te face mai puternică în faţa depresiei şi a situaţiilor conflictuale.Rubinul întăreşte ficatul
I se mai spune „Lacrima lui Buddha” şi este considerat o piatră sacră deoarece măreşte puterea energiei pozitive. De aceea, rubinul roşu este la mare căutare în lumea deţinătorilor de bijuterii preţioase care vor să aibă pace în casă şi să depăşească dificultăţile vieţii. Întrucât atrage gândurile şi energia pozitivă, rubinul roşu calmează coşmarurile, frica şi tristeţea. Din punct de vedere medical, el poate să fie un excelent adjuvant în caz de boli ale inimii, intestinelor, nasului, urechilor, ochilor şi ficatului. De asemenea, întăreşte organismul în caz de diabet, anemie, febră, inflamaţii sau intoxicări.
Opalul negru este bun împotriva deochiului
În categoria pietrelor rare şi scumpe se mai încadrează şi opalul negru. El poate fi purtat fără probleme de persoanele care s-au născut în lunile aprilie, iunie şi octombrie. Deoarece se zgârie foarte uşor, opalul negru trebuie curăţat de impurităţi sau de energia negativă nu prin îngropare în sare, aşa cum se practică de obicei cu celelalte pietre preţioase, ci prin scufundare în argilă. Purtat lângă inimă, sub forma unui pandativ sau a unei broşe, el te fereşte de deochi, de infarct şi de neplăcerile cauzate de o călătorie lungă.
Din când în când, pietrele preţioase trebuie reîncărcate cu energie. De aceea trebuie lăsate în bătaia razelor soarelui dimineaţa, timp de 1-3 ore.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam