Loading
ro ru en
Inedit
Loading
13 Mai 2015 | 15:00
Radio Moldova Actualităţi a aflat de ce le este DOR cel mai mult moldovenilor
Astăzi este sărbătorită, în premieră, Ziua Internaţională a Dorului. Iniţiativa aparţine membrilor trupei Vunk din România care au vrut să dedice această zi tuturor celor care sunt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.
Intervievați de Radio Moldova Actualități, moldovenii susțin că cel mai mult le este dor de oamenii dragi, atunci când aceștia lipsesc de lângă ei. Totodată, o bună parte dintre respondenți, care s-au aflat pentru mai mult timp departe de Republica Moldova, au spus că, în timpul cât au lipsit, le-a fost dor de tradițiile de acasă, dar și de bucătăria tradițională.

„Îți e dor de părinți, de mama, de tata, de cei apropiați, de persoanele dragi. Fiecare a simțit un dor pentru emoțiile pe care le-a avut cândva, îți este dor de amintiri”, au mărturisit, pentru Radio Moldova Actualități, locuitorii capitalei.

De cine le  este dor cel mai des cetățenilor Republicii Moldova și  ce fac atunci când îi copleșește acest sentiment a încercat aflați din materialul realizat de Radio Moldova Actualități.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam